Binnen 1 week geleverd
Verzending vanaf €35 per bestelling
Bestel als gast
Account
  • Account
  • Account aanmaken
Winkelwagen

Circulaire economie in de kantoorinrichting

Het begrip circulaire economie is een echte trend in de branche van kantoor- en projectinrichting. Nadat veel grote organisaties al eerder volgens deze trend zijn begonnen met in- en verkopen, is onlangs ook de Nederlandse overheid overstag gegaan en willen zij de komende jaren hun steentje bijdragen aan een circulaire economie. Wat is nu precies circulaire economie en hoe doet Goedkopekantoorinrichting.nl hier aan mee?

Hergebruik van grondstoffen en materialen

De circulaire economie wordt gedreven door recycling van grondstoffen en materialen. Waar bedrijven hun oude kantoorinrichting voorheen via de vuilstort lieten vernietigen, gaan zij vandaag de dag op zoek naar een partij die deze meubelen een tweede leven kan geven. Economisch afgeschreven hoeft immers niet altijd te betekenen dat het kantoormeubilair ook daadwerkelijk rijp is voor de sloop.

Circulaire economie als grondstof van ons bedrijf

In tegendeel zelfs. Bij de oprichting van ons bedrijf hebben wij een duidelijke focus gelegd op het in- en verkopen van gebruikt kantoormeubilair. Het begrip circulaire economie ligt dan ook nauw verbonden met de oprichting van het bedrijf Goedkopekantoorinrichting.nl. Jaren voordat de ‘circulaire economie’ een begrip in kantoorland werd waren wij één van de eerste bedrijven in Nederland die hier actief in deelnamen.

Hergebruik van kantoormeubilair

Nu, midden in de trend van de circulaire economie, geeft dit ons de voorsprong ten op zichte van onze collega’s. Steeds meer bedrijven maken dankbaar gebruik van ons totaalconcept in kantoorinrichting. Met de economische crisis als drijfveer hebben veel organisaties besloten geen nieuw, maar (jong-) gebruikt kantoormeubilair aan te schaffen en daarmee fors te besparen op haar investeringen. (On-)bewust hebben veel organisaties daarmee ook de samenleving en natuur geholpen door veel goede producten voor vernietiging te behoeden.

Circulaire economie

De circulaire economie in de praktijk

Goedkopekantoorinricthing.nl koopt gebruikt kantoormeubilair bij bedrijven en organisaties door heel Nederland. Vanaf 15 werkplekken halen wij de afgeschreven kantoorinventaris op en leveren wij de kantoren bezemschoon op. Eenmaal aangekomen in ons magazijn in Joure, inspecteren wij de kantoormeubelen op slijtage en beschadigingen. Afhankelijk van de condite gaat het grootste gedeelte van de meubelen rechtstreeks door naar de wederverkoop. Hieronder omschrijven wij de diverse bestemmingen die wij hebben voor het aangekochte meubilair:

Verkoop gebruikt kantoormeubilair

Meubelen die in mindere conditie verkeren worden door ons opgelapt en voorzien van bijvoorbeeld nieuwe stoffering of in het geval van bureau’s een nieuw of ander bureaublad. Ook voor deze meubelen worden vervolgens nieuwe eindgebruikers gezocht. Bekijk hier ons aanbod gebruikt kantoormeubilair.

Reconditionering gebruikt kantoormeubilair

Het meubilair dat niet meer in aanmerking komt voor verkoop in Nederland, verzamelen wij en bieden wij peridiek aan bij goede doelen in binnen- en buitenland. Op deze manier voorkomen wij onnodige vernietiging van het meubilair en dragen wij ons steentje bij in diverse ontwikkelingsprojecten.

Recycling grondstoffen en materialen

De laatste paar procent van al het binnenkomende kantoormeubilair wordt door ons voorbereid op duurzame recycling. Hiervoor werken wij samen met een professioneel recyclebedrijf dat de goederen gescheiden afvoert. Afhankelijk van het materiaal wordt dit hergebruikt, omgesmolten of in het laatste geval op een verantwoorde wijze vernietigd.

Wilt u ook deelnemen aan de circulaire economie?

Heeft u zelf een aanbod in gebruikt kantoormeubilair waar u op een groene en duurzame manier afscheid van wilt nemen? Neem dan contact met ons op via 088 – 229 20 20 of stuur ons een e-mail. Ook als u geen interesse heeft in vervangend kantoormeubilair, doen wij u graag een vrijblijvend aanbod voor het recyclen van uw afgeschreven inventaris.