Binnen 1 week geleverd
Verzending vanaf €35 per bestelling
Bestel als gast
Account
  • Account
  • Account aanmaken
Winkelwagen

Ergonomisch kantoormeubilair

Ergonomisch werken

Om ergonomisch werken mogelijk te maken heeft u ergonomisch kantoormeubilair nodig. Hiermee voorkomt u lichamelijke klachten door het werken op kantoor. Medewerkers met een kantoorfunctie zitten 90% van hun werktijd aan hun bureau. Een ergonomische bureaustoel helpt lichamele klachten voorkomen en verlaagt daarmee indirect uw ziekte verzuim.

Hoe herken ik ergnomisch kantoormeubilair?

Ergonomisch kantoormeubilair verhoogt comfort en ondersteuning van uw lichaam tijdens het uitvoeren van kantoorwerkzaamheden. Dit wordt bereikt door het meubilair in te stellen op de gebruiker. Een ergnomische bureaustoel is daarom vaak voorzien van in hoogte verstelbare onderdelen, zoals de hoofdsteun, lendesteun, armleuningen en het voetkruis. Een ergonomisch bureau is handmatig of elektrisch in hoogte verstelbaar. De ergonomische bueaustoel en het ergomisch bureau zijn de makkelijkst toepasbare en meest toegankelijke stappen richting ergonomisch werken.

Ergonomische hulpmiddelen

Naast ergonomische kantoormeubelen zijn er enkele hulpmiddelen die u helpen uw werkplek op de gebruiker af te stemmen. Denk hierbij aan verstelbare monitorsteunen,voetensteunen of aangepaste computeraccesoires zoals toetsenborden en muizen.

Ergonomische kantoormeubelen kopen

In onze webshop vind u een groot aanbod ergonomisch kantoormeubilair. Onze ervaren kantoorinrichters helpen u daarnaast graag bij de aanschaf van de juiste ergonomische kantoormeubelen, zoals ergonomische bureaus, ergonomische bureaustoelen, een zit/sta werkplek of ergenomische hulpmiddelen zoals monitorsteunen en voetensteunen.

Stel uw kantoormeubilair in op de gebruiker

Een ergonomisch kantoormeubel komt het beste tot zijn recht als deze voor de gebruiker op maat wordt ingesteld. Een goed ingestelde werkplek zorgt ervoor dat u met rechte rug kunt werken, uw bovenbenen horizontaal op de zitting liggen en uw knieën een hoek van 90 graden maken. Daarnaast is het zeer belangrijk dat uw voeten worden ondersteund door de grond of het voetkruis van de bureaustoel. De afstand tot een monitor of laptopscherm bedraagt bij voorkeur 50 – 70 cm, indien mogelijk met een hoek van 30 graden.

Het nieuwe ergonomische werken

Ergonomisch werken is een belangrijk onderdeel van het nieuwe werken. Het nieuwe werken helpt kantoormedewerkers meer bewegen en de zithouding tijdens bureauwerk verbeteren. Kenmerkend voor het nieuwe werken is het gebruik van een ergnomische zit/sta werkplek. Een ergonomisch bureau is dusdanig in hoogte te verstellen dat bureauwerk zowel zittend als staand kan worden uitgevoerd. Staand werken motiveert tot regelmatig bewegen en is daarom bevorderlijk voor uw gezondheid.

Advies over ergonomisch inrichten

Kiest u voor een ergonomische en gezonde inrichting van uw kantoor? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies. We denken graag met u mee en komen gerust ééns bij u langs voor een advies op maat. U kunt ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen voor direct advies of vragen over ergonomisch werken.