Binnen 1 week geleverd
Verzending vanaf €35 per bestelling
Bestel als gast
Account
  • Account
  • Account aanmaken
Winkelwagen

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Goedkopekantoorinrichting.nl hechten wij veel waarde aan het milieu. Wij proberen schade aan het milieu zoveel mogelijk te voorkomen en hebben daarnaast onze sociale functie hoog in het vaandel staan. Natuurlijk is er ook bij onze onderneming meer uit te halen, maar gezien de middelen welke wij tot onze beschikking hebben is dit momenteel het maximaal haalbare voor ons. We durven zelfs te zeggen dat we niet aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doen, maar dat we een Maatschappelijk Verantwoord Onderneming zijn! Hieronder lichten wij kort onze werkwijze toe.

Tweede leven

Vaak wordt kantoormeubilair door omstandigheden weggedaan, terwijl het meubilair nog in prima conditie is. In de praktijk komt het veel voor dat gebruikt kantoormeubilair wordt aangeboden aan de afvalverwerkingsbedrijven. Hiermee raken veel van onze kostbare grondstoffen verloren. Mocht het kantoormeubilair wel gerecycled worden, dan gebeurt dit vaak niet op een effectieve manier.

Bij Goedkopekantoorinrichting.nl proberen wij dit zoveel mogelijk te voorkomen en willen wij zoveel mogelijk gebruikt kantoormeubilair een tweede leven geven. Allereerst proberen wij de het kantoormeubilair rechtstreeks een tweede leven te geven. Indien dit niet mogelijk blijkt, kan het kantoormeubilair vaak gereconditioneerd worden om alsnog een tweede leven mogelijk te maken. Is het kantoormeubilair dermate versleten dat dit ook niet meer mogelijk is? Pas dan gaan wij over tot het recyclen van het meubilair. Met deze werkwijze wordt een enorme milieuwinst geboekt. Met deze werkwijze kan 89% van het kantoormeubilair nogmaals gebruikt worden in Nederland.

Schenkingen

Het laatste restant wat vervolgens nog overblijft, proberen wij ook nog een bestemming te geven. Dit proberen wij te doen door dit meubilair te schenken aan goede doelen. Erg belangrijk vinden we zelf, maar bovendien ook nog eens heel erg leuk om hier een steentje aan bij te kunnen dragen. Uiteindelijk blijft er dan nog 1% over wat door ons gescheiden wordt afgevoerd. Hierdoor wordt de milieubelasting tot een minimum gereduceerd. Zoals u zult begrijpen, is dit een geheel andere wijze van hergebruiken dan een aantal jaren geleden toen alles als bouw- en sloopafval werd afgevoerd. Op deze wijze wordt het hergebruik van grondstoffen gemaximaliseerd en de CO2-uitstoot tot een minimum gereduceerd.

Neem eens een kijkje bij onze schenkingen om een impressie te krijgen van onze schenkingen aan goede doelen.

Sociale functie & Positieve houding

Ook vervullen we een sociaal maatschappelijke functie door samen te werken met verschillende organisaties in de sociale werkvoorziening, zodat ook mensen met een arbeidshandicap van een werkplek worden voorzien. Het recycleproces wordt grotendeels uitgevoerd door medewerkers met een arbeidshandicap. De werkzaamheden die zij verrichten zijn voornamelijk laden/lossen, schoonmaken, reparaties en demontage. Daarnaast staat een positieve instelling staat bij ons centraal. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat al onze medewerkers plezier in het werk beleven en op positieve wijze een steentje bij te dragen aan de maatschappij en het de duurzame samenleving.