Binnen 1 week geleverd
Verzending vanaf €35 per bestelling
Bestel als gast
Account
  • Account
  • Account aanmaken
Winkelwagen

Kabels en vooral management van kabels!

Kabels en dergelijke, u weet het misschien niet maar het kan echt anders! 

Bij het bezoeken van onze klanten - ook grote gerenommeerde instellingen en bedrijven - letten wij altijd op de meubels en hoe de zaken erbij staan. Wat ons hierbij opvalt is dat in veel gevallen de kabels en met name het veilig wegwerken ervan weining tot geen enkele aandacht heeft gekregen. Wat in vele gevallen leidt tot een aantal risico's. U kunt hierbij denken aan kleine risico's zoals vorming van stofnesten (hygïene), data verlies en struikelgevaar echter kunnen deze situaties ook leiden tot grotere risico's zoals kortsluiting en zelfs brand! Waarvan de schade uiteraard NIET vergoed wordt door de verzekering als de verzekeraar aan kan tonen dat er een bepaalde nalatigheid geconstateerd wordt, hierbij moet u vooral denken aan stekkerblokken die niet voldoen aan de daaraan gestelde NEN normen en/of kabels die ergens tussen geklemd zitten. Het lijkt wellicht overdreven maar onderstaande foto is echt geen uitzondering op wat wij her en der tegenkomen. 

Hoe wij bij deze oplossing zijn gekomen?

Goedkopekantoorinrichting.nl verkoopt ook veel zit-sta bureaus en als een dergelijk kabelprobleem nou echt zichtbaar wordt dan is het wel bij een bureau waarbij het blad op 1,20 meter hoogte staat. Dan zie je namelijk alle kabels en snoeren naar beneden lopen vanaf de tafel naar de grond. Waarbij het soms ook wel tot lachwekkende situaties leidt doordat bijvoorbeeld de tafel ervoor zorgt dat de stekkerblokjes een halve meter vrij van de vloer zweven doordat de snoeren te kort zijn. Dit was voor ons duidelijk dat we dit niet wilden en zijn zelf op zoek gegaan naar een degelijke en nette oplossing voor deze kabels en die hebben we gevonden. Klanten die dit gezien hebben bestellen 9 van de 10 keer alle bureaus dan met kabelmanagement omdat het er gewoon veel netter uitziet en ook veel hygïenischer is, nog los van het veiligheidsaspect dus. Achter het veiligheidsaspect kom je vaak achter als het te laat is, dus wees dit voor en denk er tenminste even een keer over na. 

Wat zijn de kosten voor veilig kabelmanagement?

Als we bij Goedkopekantoorinrichting.nl een bureau moeten leveren en we kunnen het kabelmanagemant aanbrengen in ons magazijn dan is het helemaal vrij van kabels en is het klusje zo geklaard. Voor de materialen hanteren standaard prijzen, dit is inclusief bevestigen en het boren van de gaten waar dat nodig is. De prijzen voor de verschillende items zijn:

  • Metalen kabelkorf €20,- excl. BTW
  • Metalen doorvoer dop €20,- excl. BTW
  • Stekkerblok 4x230V met aansluitsnoer €39,- excl. BTW
  • PC / Thinclient houder €60,- excl. BTW
  • Monitorsteun met gasveer €105,- excl. BTW

Uiteraard kunnen we ook bij u op de werkplek deze zaken monteren en ervoor zorgen dat ook uw werkplek(ken) voldoen aan de ARBO eisen door uw kabels te 'managen'. Hiervoor komen we graag even bij u langs om even kennis te maken en voor u een inschatting te maken wat de kosten zouden zijn. Dit blijft altijd een inschatting omdat de kabels veelal losgehaald moeten worden, vaak ook nog uit de war gehaald moeten worden om vervolgens alles te monteren en weer weg te werken en aan te sluiten. De tijd die hiervoor nodig is verschilt per locatie en uiteraard van de hoeveelheid kabels. Ook kan het voorkomen dat er installatietechnisch zaken veranderd moeten worden om dit op een verantwoorde manier te doen, dit zullen wij tijdens een bezoek met u bespreken.

(Foto: zo levert Goedkopekantoorinrichting.nl vaak zijn meubels af)

Conclusie over ons kabelmanagement.

Los van het feit - en dat is al een belangrijk argument - dat het een harde eis is vanuit de ARBO wetgeving, is het natuurlijk ook qua uitstraling en hygïene echt een must om de kabels netjes weg te werken. De investering is éénmalig maar genot is langdurig en de voordelen enorm! Minder vorming van stofnesten, geen struikelgevaar, geen dataverlies of arbeidsverlies doordat iemand een stekker er per ongeluk uit trekt, geen kans op korsluiting en/of brand doordat NEN gecertificeerde materialen zijn gebruikt en uiteraard voelen de medewerkers zich beter in een nette omgeving waarbij alles netjes en opgeruimd is.